Beringen 1   Beringen 2  Beringen 3

Zaterdag 9 april waren we te gast op de Pearl Izumi Cup GP Stad Beringen UCI Cat 2. In tegenstelling tot de barre weeromstandigheden vorig jaar was het zonnetje van de partij en kregen we prima wedstrijdweer.

Het parcours is verplaatst naar de voorkant van de terril en is vanaf heden permanent berijdbaar. Dit geeft mogelijkheden om ook daar onze ATB trainingen te organiseren. De ganse Beringen site krijgt momenteel een ‘make over’ met een duikers bad, hindernissen parcours, MTB tracks en een winkelcentrum (voor de mama’s tijdens de trainingen)

De vroegere drop is heraangelegd samen met 3 rock gardens, deze technische passages zijn voorzien vanaf de U15 reeks. De verkenning van dit parcours hadden we reeds tijdens de stage gedaan zodat we wisten waar we aan toe waren … pittig en technisch ! Voer voor durvers …

Al vanaf reeks U9 lieten we Beringen zien dat er talent in onze groep zit met 2 podiumplaatsen voor Daan (2de) en Kerel (3de), een mooie 7de plaats voor Sid, 9de plaats voor Xiebe, kleine Axl reed een mooie koers op de zware omloop.

Binnen de U11 groep reden Bjarne, Xander en Niels verdienstelijke plaatsen onder luide aanmoedigingen van de supporters. Er stond weer geen maat op onze Maxime (1ste) en Zita (2de). De omloop schrok Ella en Lise wat af, we gaan hieraan werken meisjes, jullie kunnen het !

De reeks U13 is goed vertegenwoordigd. Klimmertje Briek mopperde bij de verkenning nog dat er te weinig hellingen waren, met zijn 1ste plaats liet hij zien dat hij het meende. Tibo reed een heel sterke koers en liet zijn naam op de 5de plaats noteren. Dat ook nieuwkomers hard kunnen rijden bewees Ruben op stek 7. Ferre had er deze keer minder zin in en pakte plaats 17, volhouder Jelte eindigde op stek 23. Bij de meisjes reed Lore knap naar plaats 2 !

Tijd voor de grote U15 kanonnen… lefgozer Warre had bij de verkenning de drop en rock garden meteen beet en dit leverde bij de wedstrijd meteen meters op en eindigde op een mooie 17de plaats. Wout eindigde 22 ste maar kwam met een teleurstellende blik over de meet… had ik dan toch maar… Techneuten Stijn en Lowie reden een mooie zware koers, bij de meisjes reed Sterre wederom naar een mooie podiumplaats.

Zondag zou Wouter onze clubkleuren vertegenwoordigen ware het niet dat hij tijdens verkenning op volle snelheid een paaltje raakte met zijn knie… starten zat er niet meer in… spijtig en spoedig herstel gewenst Wouter !!

Proficiat aan al onze renners en rensters, zonder brokken over de meet komen op dit parcours is op zich al een knappe prestatie, velen doen jullie niet na !

De Kids Trophy renners hebben een weekje rust en staan op 23 april aan de start in Cuesmes.
De Kids Challenge renners hebben nu enkele weken de kans om volop te trainen en zich klaar te stomen om op 7 mei in Grembergen onze clubkleuren te verdedigen.

Link naar de uitslagen van zaterdag
Link naar de uitslagen van zondag

Link naar foto's - Jacques Van Beurden
Link naar foto's - Guy (collega Rudi Ooms)

Verslaggever : Rudi Ooms

 Beringen 4

Fotoalbums

Fototoestel