duathlon2015

Dit jaar organiseerde ATB Kempen zijn Run Bike Run als laatste in een reeks van vijf wedstrijden.
De deelnemers mogen één wedstrijd laten vallen om een algemene uitslag te laten optekenen in deze reeks.
 
Jammer genoeg waren gisteren nog enkele andere wedstrijden in de buurt zodat er eigenlijk te weinig deelnemers waren om dit evenement de belangstelling te geven die ze verdiende want zowel bij de duo’s als bij de solisten werden wedstrijden afgeleverd van een erg hoog niveau.
Natuurlijk draagt de moeilijkheidsgraad van het ATB parcours bij tot de keuze die de fietsers/lopers maken en omdat velen niet bepaald erg behendig zijn op de MTB fiets  laten ze liever deze manche vallen dan één van de andere vier die al zijn verreden.
Dit neemt niet weg dat er nog zeker voldoende kwaliteit aan de start stond om de toeschouwers enkele mooie wedstrijden voor te schotelen. 
 

Duo wedstrijd.

rbr2015Bij de duo’s en de Just For Fun reeks was het duo uit Beerse met de welluidende namen Trille Dieter & Rob. Ze legden hun parcours af in een tijd van 1 uur 20’ 08”. De lokale challengers Luc De Kinderen en Werner Wils strandden net op de 2e plaats met slechts 11 seconden achterstand. Wurth Fit & Work met de  ATB’ers Luc en zoon Wouter Pijpers legden beslag op de derde plaats.
 
 

Solisten.

rik-thijs felix debever seppe van-gilsDe solisten die hun wedstrijd in het kader van de Duathlon Classics afwerkten brachten minder spanning, de man uit Retie Rik Thijs was meer dan een minuut sneller dan Bart Borghs, ook al uit Retie. Ze klopten de rote rivaal Paul Embrechts, Nick Baelus en Guido Verhaegen,  gevestigde namen van de vorige Run Bike Ri-uns die ATB Kempen al organiseerde in de voorbije jaren.
Nick Baelus was wel de beste in zijn  H+40 categorie en Guido Verhaegen deed hetzelfde in de klasse H+50. 
Bij de dames was de Nederlandse Rikka Vreeswijk-Kelja de betere. Ze klopte onze Vlaamse Lore Van de Perre en Sofie De Wulf. 
Onze lokale deelnemers vochten natuurlijk ook om hun eigen stek in dit sterke deelnemersveld. Seppe Van Gils H24 was onze beste vertegenwoordiger en eindigde op de 20e plaats, Ronny Stabel eindigde op de 28e plaats in de H+40 categorie en Felix De Bever wist zich zelfs tweede totaal in de H+50 categorie.
Hierbij doen we een warme oproep aan de Ravelse dames om volgend jaar deel te nemen, er stond geen enkele lokale dame aan de start wat we toch wel betreurenswaardig vinden, want dames …. Eeuwige roem ligt hier zo voor het grijpen.
 
Uitslag Duathlon Classic, manche  ATB Kempen pdfCross_duatlon_Ravels.pdf106.99 KB
 
 
 
 

 

Fotoalbums

Fototoestel