De 7de rit in lijn is een warme zwoele rit geworden, met schuivers en vermoeide rood aangelopen gezichten. Verschillende leden hadden forfait gegeven om hun jaarlijks velof ergens in een buitenland door te brengen, maar de overgrote meerderheid was toch nog afgezakt naar het ATB parcour om daar hun rondjes af te leggen. Enige commotie was er deze week al gerezen, na het verhaal dat ook Marc Timmermans, nr 4 in de A klasse was opgenomen in het ziekenhuis na een aanval van een wesp. Vorige week werd ook Ronny Stabel al achternagezeten door deze beestjes, maar bij Marc was de wesp tijdens een ritje op de baan in zijn mond gevlogen en had hem daar gestoken. Om een lang verhaal kort te maken, een ambulance heeft hem opgehaald en Marc heeft ook nog een nachtje in het ziekenhuis mogen blijven. Kwestie van zeker te zijn. Het feit dat beide rijders er deze week weer bij waren wil zeggen dat alles toch goed is afgelopen. Maar het is volgens Marc toch een enge ervaring geweest.

 Verwondering in de A klasse, wanneer Lars Ooms als eerste de bocht omkomt met 30m verderop de zwart/groene kleuren van Wacko Jan.  Jan had zich voor de afwisseling eens in het wiel gezet van Lars , en ook in de 2de ronde was dat nog zo. Dries Keysers nestelde zich op plaats 3 met in zijn spoor het nr 5 van Eric Klaasen en nr 6 van John Renders. Marc Timmermans volgde iets verder, terwijl ook Koen Jansens probeerde feeling te houden met de kopgroep. Tegen het einde van de reeks was het toch weer De Jan die de bovenhand haalde , maar toch een mooie prestatie van Lars , die zich enkele seconden later ook liet afvlaggen. Het verschil wordt hier duidelijk minder. 3de werd Dries voor Eric en Marc T. Voor Mike Lambregts was het te warm vandaag, en gaf  na 1 ronde de brui aan Maarten.

De B klasse werd vandaag voor de 2de keer gewonnen door Kim Baelemans. Hij begint zich goed te voelen op de omloop en als zijn rug het toelaat zal het niet de laatste overwinning zijn. Guy Lauwers kon vandaag voluit gaan en nam dan ook de 2 de plaats voor zijn rekening. Duidelijk niet in zijn sas met dit warme weer was Jarne Leemans. Vertrokken in 2 de stelling moest hij zijn concurenten één voor één laten paseren om zo pas als elfde afgevlagd te worden. Dit was zeker niet zijn ding. Arno Oomen werd 3de en Ludo van Steenbergen finiste nog 4de na een valpartij in de 2de ronde.

15 bikers in de C klasse waarvan Koen Timmermans op kop doorkwam in de 1ste ronde, gevolgd door Dimi, Leo Strijbos en Friso Bruurs. De tweede ronde hadden de vier eens flink aan de boom geschud en kwamen ze in een totaal andere volgorde door. Friso, die eerst de vierde plaats innam, kwam nu door als kopman, terwijl Koen op plaats 4 was beland. Het was uiteindelijk Dimi Diels die met de hoofdprijs ging lopen en als eerste werd afgevlagd. Koen maakte in de laatste ronde nog wat plaatsen goed en eindigde 2de voor Leo Strijbos en Friso Bruurs. Prachtige prestatie ook van Rene Van Gils, die in dit jonge geweld ook zijn mannetje kon staan. Nieuwkomen Bart Mermans legde beslag op pl 7.

Bij de dames waait er een andere wind door de bomen. Eerstejaars bike-ster Kim Jacobs begint vooraan ook mee in de pot te roeren. Na een onklopbare Joyce Heyns zijn er meerdere kapers op de kust voor die begeerde tweede plaats, en zal Tanja zich dit jaar nog van haar beste kant moeten laten zien om toch op het hoogste schavotje te staan met de eindhappening.  Kim legde deze week beslag op de 2de plaats voor Tanja en Ann VD Moeren.  Een mooie strijd om te volgen, wat die dames ons elke week laten zien. Hier zijn de kaarten voor dit jaar zeker nog niet geschud.

Lucky Rider in de AB klasse: John Renders, wint hartslagmeter met horloge

Lucky Rider in de CDD+ klasse: Leo Strijbos wint een ATB trui met lange mouwen

CU next week

GEEN FOTO'S DEZE WEEK, JAMMER!!

 

 

Fotoalbums

Fototoestel