Met prachtig weer en een groot aantal rijders is het ATB Kempen seizoen vanavond weer van start gegaan. Weer vele nieuwe gezichten, waar we weer erg tevreden om zijn, maar ook de vaste kern was er vandaag om zich te meten met de concurentie. Om 18u precies starte de reeks van C, D en D+. En 18u was het stipt, want net als de laatste om de bocht reden, kwam Bart Mermans nog aangescheurd. Die had zijne start dus net gemist. Volgende keer op tijd daar zijn is dus de boodschap.

Als eerste passeerde met het nr 4 Leo Strijbos, met in zijn wiel het nr 1 Van Koen Timmermans. Zo trots als hij is met zijne nr 1, wat later op de avond toch nog voor wat opschudding zorgde bij zijn mede bikers.  Die zien "de Koen" natuurlijk liever naar de B 's vertrekken. Maar dat raakt Koen zijn koude kleren niet. In de reeks finishte hij als eerste met in zijn wiel toch Leo strijbos, die al meteen weet welke uitdaging er voor hem ligt dit jaar. Achter deze 2 werd er geregeld nog van plaats gewisseld maar de 3de plaats was uiteindelijk voor onze lady Nancy Bollensee, met daarachter een sterk rijdende René Van Gils. Ja laat ze er maar achter komen. 

Bij de Dames was er niemand opgewassen tegen de pletwals Joyce Heyns. Zij maakte er een one woman show van, van start tot finish. Kim Jacobs deed al het mogelijke om aansluiting te vinden maar de vogel Joyce was al gaan vliegen.Nieuwkomer Tess Van Loy strande bij de dames op een mooie 3de plaats. Voor Ann vd Moeren was het een gemiste start. Na de eerste ronde kreeg ze last van een leegloper. Ze kreeg onderweg nog hulp van onze vriedelijke sponsor VDS, maar kon jammer genoeg toch niet de reeks uitrijden. 

Bij de senioren of D+ was het Willy Van Loon die ogenschijnlijk op zijn eigen tempo de rest van de deelnemers achter zich liet om als eerste onder de geblokte vlag te rijden. Charel Kusters eindigde hier 2de en Robert de Meerslman werd verdienstelijk 3de.

Bij de AB klasse was de verbijstering groot toen we Jef Bertels als eerste zagen passeren en niet het nr 1 van Jan Vervecken. Ook niet 2de,3,4,5...maar Wacko Jacko kwam de eerste keer pas als 9de door. Achter kopman Jef had Jeroen Nuydens zich genesteld, en daarachter Brent Smeyers en Dries Keysers. Voor Jeroen ging het blijkbaar te snel want die moest al tijdig afhaken. Waarschijnlijk te veel gegeven in de begin ronde. Jan Vervecken was blijkbaar over kop gegaan aan het bergje dat net voor de trappenberg ligt. Een serieuze valpartij, maar dat laat Jan niet aan zijn hart komen en in ronde twee noteerde we hem al op de 2de plaats. Achter dit geweld waren er verschillende kandidaten voor de plaatsen 4,5,en 6. Hier wisselde Mike Lambregts , Erik Klaasen en Jerry Nuydens regelmatig van positie. Na 5 ronden was het Jan die als eerste werd afgevlagd, en Jef Bertels die een mooie 2de plaats binnen rijfde. Mooie 3de voor Brent en 4de plaats voor Mike Lambregts.

Bij de B klasse was het vooral een strijd tussen jong en "wat ouder". Mooie prestatie van Victor Geenen, die na enkele sabat jaren nu wat meer tijd gevonden heeft om zich terug in de strijd te mengen. En dat heeft hij gedaan. Arne Loodts wist hier de eertse zege binnen te rijven voor Victor Geenen en John Meulders. Oomen werd hier vierde voor Siebe Cornelissen, die problemen had met zijn ketting.  Nieuwkomer bij de B's Dimi Diels haalde toch al 6de plaats binnen. Ook pech voor Marc Lambregts , die net als Ann een met een plaate band aan de kant moest.

De kop is er weer af, het was weer gezellig. Hopelijk weer tot de volgende. CU  

Foto's door Luc Jansens : KLIK HIER

Fotoalbums

Fototoestel