rit5Eigenlijk was het te warm, maar naarmate het later werd en de avond zich stilaan aanmeldde, kwam ook de wind meer en meer opzetten en uiteindelijke was het aan het ATB parcour nog best vertoeven. Het voorstel om er één ronde af te doen, werd bij de C D D+ rijders van de kaart geveegd en ze gingen met zijn allen voor het volle pond.

 In de C klasse rijft Koen Timmermans er nog eentje bij aan zijn lijstje. Hij reed weer van start tot finish aan de leiding. Leo Strijbos had zich wat op de achtergrond gehouden maar haalde nog sterk uit in de laatste ronde en eindigde zo als tweede voor Wim Van loy en Ake. Deze 4 mannen gaan op het einde van het seizoen de ereplaatsen waarschijnlijk onder hun moeten verdelen.

Willy van Loon voerde weer met sprekend gemak de kop aan bij de veteranen. Ongelukkige Charel Kusters kreeg in de 2de ronde met pech af te rekenen, en zo pikte Robert de M. de 2de plaats nog in. Voor Stan was het nog even wennen op de nieuwe fiets en legde maar 2 van de 3 ronden af. Later riep hij ons nog toe dat het niet de nieuwe fiets was, maar dat het aan het manneke lag.

De dames reeks zag er vandaag heel anders uit. Kopstukken Joyce Heyns en ook Kim Jacobs moesten verstek laten gaan, en zo kon onze jongste dame Sofie dit keer met de bloemen gaan lopen. Een mooie prestatie van haar, en dat ze nog maar uitkijken, want ze heeft nog meer in haar mars. Tanja werd verdienstelijk 2de met op de 3de plaats Hilde Remysen en als 4de Ann Timmermans, de mama van.... Dat moet ook nog eens deugd gedaan hebben. An V. en Dorien T. maakte het rijtje af.

De AB klasse werd al direkt ontsierd door een valpartij van Wacko Jacko. Iedereen verbaasd wanneer Brent Smeyers als 1ste doorkwam na 1 ronde, gevolgd door Jan, die de tekenen nog droeg van de valpartij. Waarschijnlijk ergens verrast door het mulle zand. Bij de 2de doortocht had "de Jan" alles alweer onder controle. Hij rijdt niet voor niets met het nr 1 rond. Brent probeerde nog aan te klampen, maar eenmaal Jan op stoom komt, is er geen houden meer aan. Brent werd wel knap 2de en heeft zeker de goede conditie te pakken. Jef Bertels had duidelijk wat last van de warmte en liet in de eerste ronden gedijen, om in de finale toe te slaan om zo nog een 3de plaats uit de brand te slepen. Op 4.... het nr 4 van Dries Keysers, die toch altijd in de top vijf is terug te vinden, en als 5de Lars Ooms.

Bij de B"s wordt het elke week spannender. Daar zijn het vooral Siebe Cornelissen en Arne Loodts die hier de wedstrijd kleur geven. En hoe. Het duo geeft elkaar geen duimbreed toe. Beste maten naast de omloop, maar tijdens de reeks zijn het elkaars rivalen. In het klassement staan ze amper 2 punten van elkaar verwijderd op 1 en 2, dus dit zegt genoeg voor het vervolg van het seizoen. Deze keer was het Siebe die als eerste finishte met in zijn wiel den Arne. Mooi om deze strijd te volgen. Na deze 2 fietsbroers is het voor John Meulders niet evident om deze jonge sprinkhanen te volgen, maar hij doet het daar prima. Rijdt altijd in de top 5 en dat maakt dat ook hij zich nog nesteld als 3de in het klassement. Ook Arno Oomen deed het goed vandaag . Hij behaalde een mooie 3 de plaats, wat zeker een mooie prestatie is. 

In deze reeks noteerde we als uitvallers Jeroen Nuydens en Dimi Diels. Bij Dimi was het om verstaanbare redenen. ATB Kempen wil jullie vooral steunen en succes toe wensen bij de volgende operatie. Wij hopen met zijn alles dat alles goed komt Dimi, en wens Janice veel beterschap.

CU next week

Foto's Jeanine Jansens  : KLIK HIER

Foto's Luc Jansens : KLIK HIER

 

Fotoalbums

Fototoestel