Nieuwsflash

Op donderdag 20 april 2023 zijn we opnieuw van start gegaan met de organisatie van ons avondcriterium voor recreanten (volwassenen en oudere jeugd), ook gekend als de oefenritten.

Deze oefenritten worden op donderdagavond verreden op ons eigen parcours aan de Raaftuinweg in Ravels.

Voor deze ritten kan je inschrijven via dit inschrijvingsformulier. Die inschrijving maakt je meteen ook lid van onze club. Je kan ook éénmalig meedoen aan een wedstrijd met een dagvergunning. Die regelen we ter plaatse een half uur voor de start.

De kennismakingsritten zijn al achter de rug en ook de eerste van 12 wedstrijden is verreden. Die wedstrijden rijd je op je eigen niveau in één van de 3 reeksen. Voor het 3de jaar op rij organiseren we ook een E-bike reeks.  We sluiten eind augustus het seizoen af met een handicaprace en een uitbolrit. Per reeks wordt per seizoen een klassement opgemaakt. Alle info, reglement en data kan je op deze pagina vinden. 

De uitslagen vind je hier.

Het klassement vind je hier.


Op woensdag 29 maart starten we de trainingen voor de recreatieve jeugdrenners voor het seizoen 2023.

Die jeugdtrainingen gaan wekelijks door op woensdag om 18u30 (OPGELET: op woensdag 12 april is er geen training)
Niet-leden mogen steeds 2x maal komen proberen. 
Als de mtb-microbe je te pakken heeft na die 2 testtrainingen, moet je wel lid worden van ATB Kempen. Dat kan via dit inschrijvingsformulier. Het lidgeld bedraagt 55 €. 
Je moet je dan (voor de verzekering) eerst ook aansluiten bij Cycling Vlaanderen. (gezinsaansluiting kost 35 €, ongeacht het aantal gezinsleden)
GIRLS ONLY: tijdens de eerste 2 (initiatie-)trainingen van het seizoen op 29 maart en 5 april en tijdens de Maand van de Sportclub op 3 en 20 september kunnen de meisjes in een afzonderlijk girls-only groepje deelnemen.
 
Graag op voorhand inschrijven voor de testtrainingen via het inschrijvingsformulier
Meer info in verband met onze jeugdwerking vind je op de webpagina: Jeugdwerking
 


Op donderdag 20 april 2023 gaan we opnieuw van start met de organisatie van ons avondcriterium voor recreanten (volwassenen en oudere jeugd), ook gekend als de oefenritten.

Deze oefenritten worden op donderdagavond verreden op ons eigen parcours aan de Raaftuinweg in Ravels.

De inschrijving voor deze ritten maakt je meteen ook lid van onze club. Dat kan via dit inschrijvingsformulier.

We starten met 2 kennismakingsritten gevolgd door 12 wedstrijden die op je eigen niveau kan rijden in één van de 3 reeksen. Voor het 3de jaar op rij organiseren we ook een E-bike reeks.  We sluiten eind augustus het seizoen af met een handicaprace en een uitbolrit. Per reeks wordt per seizoen een klassement opgemaakt. Alle info, reglement en data kan je op deze pagina vinden. 

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

ATB Kempen is een mountainbikeclub met meer dan 200 actieve leden, waaronder héél veel jeugd.

We hebben dan ook een sterke jeugdwerking zowel voor recreatieve rennertjes als voor competitierenners.
We bieden beide groepen trainingen, wedstrijden en begeleiding aan op hun eigen niveau. Bij de competitierenners kunnen daar stages en individuele trainingsbegeleiding bij komen. Zij trainen ook het hele jaar rond terwijl de recreatieve jeugdrenners bij ons van april tot november op de fiets springen.
Ter promotie van de mountainbikesport bij meisjes worden er voor hen een reeks aparte trainingen georganiseerd. We participeren ook in het Zij aan Zij project van Cycling Vlaanderen.

Onze jeugdbegeleiding staat op een hoog niveau met gediplomeerde trainers. We werden daarvoor door Cycling Vlaanderen al meerdere keren beloond met het gouden kwaliteitslabel van het Jeugdsportfonds.

Voor de volwassen rijders organiseren we vanaf april-mei (bijna) elke donderdagavond een clubwedstrijd tot eind augustus. Dit zijn een 13 tal wedstrijden die op je eigen niveau gereden worden in een drietal reeksen. Er is sinds vorig jaar zelfs een E-bike reeks. Per reeks wordt per seizoen een klassement opgemaakt. Alle info, reglement en data kan je hier vinden. 

ATB Kempen heeft het geluk te beschikken over een eigen parcours op grond van de gemeente Ravels.
Deze vaste omloop is ongeveer 5500m lang, 100% offroad, 99,9% single track met heel wat technische passages. Het parcours mag alleen bereden worden met een MTB, én het is verplicht om een helm te dragen.
Het mtb-parcours is gelegen aan het Sportpark in Ravels aan het einde ven de Raaftuinweg (zie hieronder op Google Maps).
Via de Onze Lieve Vrouwstraat kan je de omloop ook bereiken, deze ligt dan net achter het BMX parcours. Het mtb-parcours is voor iedereen toegankelijk, je bent niet verplicht om lid te zijn van ATB Kempen. Wel wordt gevraagd om je aan de regels te houden.

Aan onze omloop wordt wekelijks veel tijd en geld gespendeerd om hem zo optimaal mogelijk berijdbaar te houden. Zelfs na dagen van regen is er van modder geen sprake. Voor niet leden die hier vaak rijden vragen wij vrijblijvend een bijdrage te doen voor het onderhoud en de vernieuwing van de omloop. Je kan daarvoor een jaarticket kopen in onze webshop.

© website powered by Twizzit.com